Cloud Computing  wordt door de meeste bedrijven vandaag al gebruikt of overwogen. De IT-wereld gaat er mee om als een commodity, een dienst met gegarandeerde betrouwbaarheid. Voice is voor de meeste IT-bedrijven een onbekend terrein dat ze liever overlaten aan de gevestigde PBX-spelers.

Nochtans zijn PBX en Unified Communications in de Cloud niet langer concepten voor de verre toekomst maar een beschikbare oplossing. Het is een revolutie die de gevestigde PBX-wereld aanzet om na te denken over nieuwe modellen. Investeringen worden vervangen door ‘pay per use’, updates en support worden geleverd door service providers, implementatie en uitbreidingen worden razend snel gerealiseerd.

cloud_phone

Volgens verschillende bronnen heeft de telecom aanbieder nu definitief de macht over telefonie verloren. Telefonie is IP geworden en daarmee ook het domein van de IT-dienstverlener. Maar is dit wel juist en waarom breekt het bellen via de Cloud dan niet door? Immers een van de grote voordelen voor de bedrijven door over te stappen op IP-telefonie is, dat men op zoek kan gaan naar één aanspreekpunt voor alle ICT-diensten. Toch kunnen zij hiervoor momenteel zelden bij hun vertrouwde leverancier terecht. Want er zijn immers nog veel IT’ers die géén telefonie aanbieden.

Bellen via de Cloud is technisch gezien al langer mogelijk, maar waar kan u terecht om uw telefooncentrale naar de Cloud te migreren met behoud van alle nummers?

En welke aanbieders zijn er momenteel in Belgie actief, en welke diensten bieden zij aan?

Tijdens de editie van de Cloud Computing Conference in samenwerking met TMAB komt u het allemaal te weten, bovendien geven we u een actuele status-update rondom het thema Voice in the Cloud.

Hieronder een overzicht van het programma en de sprekers:

Cloud Conference

PROGRAMMA
15.30
Registratie & drinks in de expo-ruimte
15.45
Opening door Rudi Lenaerts
Voorzitter, Belgium Cloud Community
CEO, IT Solutions
16.00
Your Pabx in the Private or Public Cloud
Geert De Westelinck
Business Director, Nextel
Nextel is met 320 medewerkers en 10.000 klanten een van de grootste resellers van ICT en Security oplossingen en datanetwerken op de Belgische markt.
16.30
EU cloud communication landscape & Challenges
Tom Wuyts
Director Customer Operations, Destiny
We geloven dat een provider van communicatieservices oplossingen moet bieden die werken voor zijn klanten. Wij geven de werknemers van onze klanten de nodige tools zodat ze flexibeler kunnen werken.
17.00
Migration into the cloud : trends, fears and drivers
Pierre-André Guillaume
CEO, QUANT ICT
Quant ICT has established itself as a market leader in the provisioning, management and support of enterprise grade ICT infrastructure solutions and services.
17.30
Break
18.00
Proximus Cloud Voice services
Vision on the Enterprise Communication platform

Pieter D’haens
ICT Channel Development Manager, Proximus
Proximus is nog steeds marktleider op de Belgische communicatie markt en het best geplaatst om de ‘fixed to mobile’ convergentie te realiseren.
18.30
Practical steps for a smooth Cloud telephony implementation
Jacques Gripekoven
Founder & CEO, ALLOcloud.com
ALLOcloud is een ‘challenger’ die zich richt zich tot elke organisatie die gebruik wenst te maken van VoIP telefonie en geavanceerde communicatiemiddelen zonder te investeren in dure uitrustingen.
19.00
Questions & Answers
19.15
Cocktail & networking

Op deze Cloud Conference wordt de integratie van IT en Voice  in de Cloud nader toegelicht door specialisten uit de twee strekkingen. Ontdek tijdens dit congres meer over de kansen die uw bedrijf heeft dankzij Voice in the Cloud…

We heten u wederom van harte welkom op 9 juni voor de derde editie van de Cloud Computing Conference.

Meer praktische informatie kan u vinden op:

Getagged met →