Gedurende de afgelopen zes maanden hebben wij meegeholpen om de gegevens te verzamelen over de Belgische datacenters. Zij herbergen de informatie over onze digitale toekomst van morgen en transporteren zettabytes op een beveiligde manier naar hun wereldwijde bestemming.

In hun laatste drie nummers heeft ConneXie deze informatie verzameld en nadien gegroepeerd in een e-paper van 48 bladzijden met als titel De digitale poort naar de CloudEen uniek document dat in België nog nooit werd gepubliceerd. Mede dankzij de medewerking van Belgium Cloud, een kenniscentrum voor de ICT-branche en de CloudMakelaar die advies verleent aan de gebruikers van Cloud diensten kwam deze datacenter special tot stand. Het werd aangevuld door bijdragen van specialisten in deze ‘digitale burchten’ van de toekomst, met hun visie op de nabije toekomst. ConneXie heeft 35 datacenters bij naam genoemd, een top 10 gemaakt en de beste vijf laten rangschikken door een professionele jury. De top drie kregen een award op de 4e editie van de Telecom Inspirience Awards.

de-digitale-hub-datacenters-in-belgie-deel-ii-e-paper

Een dergelijk initiatief is nooit af. Op regelmatige basis zal ConneXie dan ook deze informatie verder aanvullen of aanpassen. In 2017 brengen zij in samenwerking met ons de Cloud Service Providers in beeld. Deze ontwikkelen en plaatsen de diensten en oplossingen die we vroeg of laat allemaal zullen gebruiken. Heeft u hierover iets te melden, een oplossing of dienst voor te stellen, laat het ons dan zeker even weten.

De e-paper in het Nederlands kan u hier gratis downloaden.(Franstalige versie hier)

Alvast veel leesplezier toegewenst tijdens de feestdagen!