Hoe optimaliseert u de uptime van uw ICT (en bedrijf) met behulp van de Cloud?

Digitale data zijn cruciaal voor de werking en het voortbestaan van uw organisatie. Steeds meer van deze data, toepassingen en infrastructuur verhuizen naar de cloud. Tijdens het Business meets IT seminar leert u hoe u de uptime van uw ICT (en dus ook van uw bedrijf) kan optimaliseren. Uiteraard speelt de Cloud hier een belangrijke rol. We laten u zien hoe cloud diensten in relatie kunnen staan tot de continuïteit van uw bedrijfsvoering en welke waarborgen zij eventueel kunnen garanderen.

Agenda:

Leo Vogels
09.30 – 09.50
Leo Vogels,
Content Manager
Smart Business
Inleiding/Onderzoek – State of the Union: ICT & digitalisering in bedrijven anno 2015-2016

Aan de hand van de unieke marktcijfers uit o.a. het ICT-Jaarboek presenteert Leo, Content Manager van Smart Business, dé trends in zakelijke ICT. Welke keuzes maakt u in ICT (en welke niet)? Waar ligt u van wakker, wat zijn uw prioriteiten, hoe tevreden bent u over uw leverancier?

 

peter witsenburg
09.50 – 10.20
Peter Witsenburg
Belgium Cloud 
Keynote – Bring Your Own Disaster

Dat de Cloud voordelen kan bieden voor uw organisatie is inmiddels wel bewezen. Maar kan een Cloud Service Provider u ook helpen in het kader van Business Continuity en Disaster Recovery?
Indien uw bedrijf reeds beschikt over een Disaster Recovery Plan kan u dan overwegen om delen hiervan uit te besteden in de Cloud?

  • Maar wat als er een storing optreedt?
  • Welke afspraken kan u maken over eventuele gevolgschade voor uw organisatie?
  • Wat zijn de vragen die u kan stellen aan de Cloud Service Provider in verband met business continuity?

Peter Witsenburg toont tijdens zijn keynote waar u rekening mee moet houden als de Cloud deel gaat uitmaken van uw business continuïteit en hoe u de samenwerking met de Cloud Service Provider kunt verbeteren door de juiste vragen te stellen.

kristof poppe
10.20 – 10.40
Kristof Poppe
IT Manager
Gimv
Case – Uptime en beschikbaarheid: van een eigen datacenter naar de Cloud

Voor Gimv is uptime en beschikbaarheid van hun data van cruciaal belang.
Kristof Poppe vertelt hoe zij de overstap maakten van een eigen datacenter op kantoor met fysieke back-up-tapes naar een totaaloplossing in de Cloud.
Naast een waterdichte Disaster Recovery oplossing zorgde deze omschakeling ook voor verhoogde flexibiliteit en kosten-efficiëntie.

kristof poppe
10.40 – 11.00
Magali Biron
Marketing & Communications Responsible
Connective
Case – Hoe Connective succesvol overstapte naar een SAAS-model en wat daarbij kwam kijken

De wens om over te stappen naar een SAAS-model confronteerde Connective met een moeilijk vraagstuk: het onderhoud van het platform outsourcen, of zelf kennis opbouwen. De overstap betekende dat het bedrijf zich veel meer zou moeten toeleggen op de operationele kant van hun platform voor digitale ondertekeningen, ten nadele van hun kernactiviteit van het ontwikkelen van de software.

In zijn case presenteert Connective hoe het dat vraagstuk succesvol heeft aangepakt. Een sterke voorbereiding en zorgvuldig onderzoek naar de mogelijkheden samen met een betrouwbare partner vormde de sleutel voor een grotere flexibiliteit en een verhoogde klantentevredenheid voor het bedrijf.

kristof poppe
11.00 – 11.15
– Koffiepauze –
kristof poppe
11.15 – 11.45
Koen Uyttenhove
System Architecture & Quality Leader
Transics
Case – Cloud: been there, done that – but what is next?
Transics heeft gekozen voor een private cloud oplossing, maar blijft rondkijken naar nieuwe oplossingen zoals hybrid cloud. Dit zou hen moeten helpen een snellere time-to-market te realiseren. Bovendien worden aspecten als security en automatisering de belangrijkste componenten van de verdere groei van Transics.Tijdens de presentatie zal Transics een blik werpen op de ideeën die ze momenteel overwegen in deze gebieden.
kristof poppe
11.45 – 12.05
Kiran Van Ursel
Business Development
Verso Europe
Case – Bedrijfspresenaties, altijd en overal beschikbaar
Kiran Van Ursel presenteert tijdens zijn case de verschillende aspecten van het Audience platform en toont vervolgens aan op welke manier presentaties in de cloud bijdragen tot Business Continuity bij marktgevoelige bedrijven. Tijdens de presentatie wordt er verder ingegaan op het belang van cloud-based presentaties bij Change Communicatie, Recruitment, Internal Communicatie en Sales communicatie.
More to be announced

De cases worden zo snel mogelijk bekend gemaakt.

data-recovery

Datum

Locatie

Prijs

26 november 2015
(09u30 – 13u30)

ALM Antwerpen
Filip Williotstraat 9
2600 Berchem

Gratis*

* Deelname aan dit seminar is gratis. Uitzondering: leveranciers, consultants, werving- en selectieconsultants of medewerkers van pr- of reclamebureaus op het gebied van dit onderwerp en/of verwante terreinen kunnen aan dit seminar deelnemen tegen betaling van € 695,- (excl. BTW) per persoon. Dit is inclusief documentatie, verfrissingen en lunch. De organisatie behoudt zich het recht om individuen te weigeren met of zonder reden.

Ondertussen kan u zich reeds voorbereiden met het lezen van de white paper over “Aandachtspunten bij de overstap naar de Cloud

In deze white paper worden alle voor- en nadelen van de cloud uitgebreid besproken en wordt er voor eens en altijd komaf gemaakt met het negatieve stigma rond de Cloud.

Klik hier om de gratis white paper “Aandachtspunten bij de overstap naar de Cloud” te downloaden.

Tot binnenkort op 26 November op het gratis seminar over Cloud & Business Continuity georganiseerd door Smart Business, ZDNet en Business Meets IT.