Telkens als men zich afvraagt waarom Cloud Computing niet wordt overwogen bij ICT vraagstukken, geef ik als antwoord dat het niet (meer) om de bits & bytes gaat maar om de manier waarop er naar Cloud toepassingen wordt gekeken.
Om dit te verduidelijken is de onderstaande slogan misschien wel van toepassing, immers in de Cloud stappen is geen enkel probleem meer, maar het beheer van uw data in diezelfde Cloud blijkt nog steeds een hele uitdaging.

Cloud Makelaar Promo

Deze vaststelling en nog andere vragen worden behandeld in een recentelijk afgenomen interview in het kader van IT & Mobiliteit voor Trends magazine. Hieronder een kleine greep uit de gestelde vragen:

Welke andere uitdagingen ziet u, buiten privacy?

“De grootste uitdaging voor bedrijven is het veranderen van de mindset. Werken in de cloud is een andere manier van werken, en dat betekent dat ze hun processen moeten gaan aanpassen. En dan bots je met IT-verantwoordelijken die hun job willen beschermen. Met de cloud vallen heel wat van hun vertrouwde verantwoordelijkheden weg. Daarom moeten ze hun rol binnen het bedrijf gaan herdefiniëren. Op zich is dit geen ramp, integendeel. De IT-afdeling zou zich dan immers terug kunnen gaan bezighouden met datgene waarvoor ze initieel zijn aangeworven, namelijk meehelpen met de bedrijfsprocessen en zorgen dat het  bedrijf sneller en beter kan ondernemen.”

IT & Mobiliteit

PageLines- Schermafbeelding2014-03-03om10.03.29.png

het volledige interview kan u terug vinden op: IT Solutions of in de bijlage van Trends magazine op 26 Juni 2014.

Getagged met →